1 pk gjær
2 ss fiberhusk
680 g fint glutenfritt mel
1 ts bakepulver
1 dl sukker
50 g smeltet melkefri melange
1 egg
Fyll:
50 g melkefri melange
sukker og kanel
Ha melblandingen i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, smeltet margarin, egg.
Jeg byttet ut egg med 1 ts eggerstatning.
Elt til deigen er samlet.
Samle deigen i bollen og strø litt glutenfritt mel over. Dekk med plast. Forhev i 1 time.
Smelt 50 g melkefri melange, rør inn sukker og kanel til fyll. Det skal være ganske fast.
Ha deigen på benken
Kjevle deigen til et rektangel på 30 x 40 cm.
Varm 1l rismelk til 37 grader, rør inn tørrgjær og fiberhusk. La det stå i 10 min. Da er det tyknet nesten som tapetklister.
Vei opp mel og tilsett resten av det tørre.
Ha melblandingen i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, smeltet margarin, egg.
Jeg byttet ut egg med 1 ts eggerstatning.
Elt til deigen er samlet.
Samle deigen i bollen og strø litt glutenfritt mel over. Dekk med plast. Forhev i 1 time.
Smelt 50 g melkefri melange, rør inn sukker og kanel til fyll. Det skal være ganske fast.
Ha deigen på benken
Kjevle deigen til et rektangel på 30 x 40 cm.
Smør fyll over hele leiven. Rull sammen og skjær i 16 biter.
Fordel bollene på 2 stekebrett. Etterhev på benken minst 30 min, gjerne lengre.
Det ene brettet settes i kald ovn. Sett ovnen på 225 grader. Etterhevingen fortsetter mens ovnen varmes opp. Brettet sto i ovnen drøyt 40 min.
Brett nr 2 stekes i ca 20 min.
Skillingsbollene blir enda finere om de pensles med litt egg før steking.
Når de er helt avkjølt legges de i plastposer og oppbevares i fryser. Jeg merker alltid posene med glutenfritt.
Jeg brukte rundstykkdeigen fra Husmannsplassen i Hidlesundet som utgangspunkt.
Det ene brettet settes i kald ovn. Sett ovnen på 225 grader. Etterhevingen fortsetter mens ovnen varmes opp. Brettet sto i ovnen drøyt 40 min.
Brett nr 2 stekes i ca 20 min.
Skillingsbollene blir enda finere om de pensles med litt egg før steking.
Når de er helt avkjølt legges de i plastposer og oppbevares i fryser. Jeg merker alltid posene med glutenfritt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar