Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 4.juledag

Tradisjonen tro samlet vi venner til 4.juledagsmiddag.

I år var ideen helhvitt bord. 
Hvite duker, hvite servietter, hvite lys. Alle lysestaker var i ufarget glass. Kubbelysene står på en smal speile. Der har jeg lagt noen kvister med hvit "granbar".
Den viktigste pynten var hvite snøfnugg som hang i sølvtråder fra taket. Der var de festet med limbånd, noe som holdt for de aller fleste. Det tok flere timer å henge dem opp, og jeg gjorde det aller først - før jeg la på duk. Fordi lysestakene er så høye passet jeg på at snøfnuggene rett over hang høyt nok.

Forrett: Jordskokksuppe med chorizo


Hovedrett: lammestek, ovnsbakte grønnsaker, Hasselbäckepoteter, rødvinssaus

Dessert: julesmåkaker, krem og syltetøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar