1 pk gjær
2 ss fiberhusk
500 g grovt glutenfritt mel
2 ss linfrø
4 ss solsikkekjerner
4 ss sesamfrø
1 ts salt
1 ts bakepulver
fint glutenfritt mel til 850 g
1 dl olje eller smeltet melkefri margarin
1 egg
Varm 1 vann til 37 grader, rør inn tørrgjær og fiberhusk. La det stå i 10 min. Da er det tyknet nesten som tapetklister.
Vei opp 500 mel og tilsett resten av det tørre. Ha i mer mel til totalvekt 850 g.
Ha melblandingen i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, olje/smeltet margarin og egg.
Jeg byttet ut egg med 1 ts eggerstatning.
Elt i ca 5 minutter.
Strø litt glutenfritt mel over deigen. Dekk med plast. Forhev i 1 time.
Ha deigen på benken
Rull deigen til en pølse som deles i 16 biter. Trill hvert emne rundt og legg på stekebrett.
Jeg kan ikke pensle med egg, men det anbefales. Da vil de se enda mer ut som rundstykker bakt av vanlig mel.
Når de er helt avkjølt legges de i plastposer og oppbevares i fryser. Jeg merker alltid posene med glutenfritt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar