De fleste oppskrifter på rømmegrøt har like stor mengde rømme og melk. Det blir en ganske kraftig grøt. Jeg har laget en lettere versjon, men som likevel har den "rette" smaken.
3 dl seterrømme
2 dl hvetemel
6 dl helmelk
2 ss seterrømme
litt salt
Hell rømmen i en teflonkjele og kok under lokk i 10 minutter.
Sikt i halvparten av melet og rør kraftig til blandingen er glatt og jevn. Kok til smøret skiller seg ut. Normalt skal smøret øses ut, men jeg lar det være i. Sikt i resten av hvetemelet og rør kraftig slik at grøten blir uten klumper.
Spe med melken i flere omganger. Kok opp og rør godt mellom hver speing.
Tilsett resten av rømmen like før servering. Da får grøten den karakteristiske rømmegrøtsmaken, selv om dette er en noe magrere og lettere variant.
Serveres med smeltet meierismør, sukker, kanel og rød saft
Passer godt i selskap med spekemat.
Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar