Jeg inviterte derfor til lunsj og kalte det lilla fest.
Kartong, papir og konvolutter til invitasjoner og bordkort kjøpte jeg på Søstrene Grene for over et år siden. De syrinfarga dukene ble kjøpt salg på Kid også for et år siden.
Vi ble akkurat passe mange til å få plass i spisestua. Været den siste uka fristet ikke til utemåltid, men heldigvis skinte sola akkurat da gjestene kom slik at vi kunne ta et glass bobler ute.
Av erfaring bruker jeg glassvaser til lys også inne om sommeren. Det blir alltid satt opp en dør, og trekken gjør at åpne lys renner veldig. Jeg hadde ganske mange like for folk er klar over at jeg dekker lange bord og trenger et stort antall. Så jeg har fått de fleste som gaver over mange år. De siste, nesten like, fikk jeg kjøpt på salg bare et par dager før selskapet.
Drømmen var å sette tre Allium i lave vaser på hvert bord og det var akkurat det jeg fikk tak i.
Salatbar
Helstekt mørbrad av okse
Skinkestek og rødløkskompott
Varmrøkt laks
Ostepai
miniburgere
ribbe med honningglaze
kjøttboller i tomatsaus
kyllingklubber
dadler med bacon
timianpoteter
foccacia
grove rundstykker
Til kaffen var det kaker: Mandelkake med sjokoladekrem, festkake med marsipan, Sjokoladekake,pastorens kake, snickerskake og glutenfri marsipankake
Forberedelser:
I god tid
2 uker før
- steke miniburgere og burgerbrød
- bake grove rundstykker
- lage kjøttboller og tomatsaus
- bake parmesanstenger
- bake pølsebrød
Tre dager før:
- ta opp ribbe fra fryser
To dager før:
- ta opp kyllingklubber fra fryser
- hente varer
- bake kaker
Dagen før (med god hjelp av ei venninne):
- steke kjøtt
- koke ribbe + lage glaze
- blande salatdressing og salatsaus
- vaske tomater og legge i skål
- rødløkskompott
- paibunn+fyll
- Lage dadler
- kyllingklubber
- skjære opp kjøtt og lage fat
- skjære om laks og legge på fat
- pynte marsipankake
- ta opp burgere og burgerbrød fra fryser
Arbeidsplan:
Lørdag 19.august
7
|
Frokost
Ta opp Parmesanstenger fra fryser
|
|
8.15
|
Dra til frisør
|
|
9
|
||
10
|
Se på planen.
|
Oppskriftshefte.
Skjære opp ribbe. Duppe i glaze. Legges i
langpanne. Settes i kjeller.
Sette focc - deig
|
10.30
|
Snitte salat – legge i plastposer.
Skjære paprika – legge i skål.
skjære opp ananas - legge i skål
pinjekjerner i skål
Glutenfri focc.
|
|
11
|
Skjære poteter i båter. 2 langpanner
Bake ut focc.
|
|
11.30
|
Kommer fra frisør
|
Fylle eplemost på karafler. Blande saft
|
12
|
.
|
Ta plasten av bordet (må være to). Sette på
bordkort, servietter, blomster, lys (se tegning)
Bake ut glutenfri focc. Settes i kald ovn uten
etterhevf.
|
12.30
|
Varme kjøttboller + saus
Steke poteter. Bruk stekeovn i bryggerhuset.
Skjære opp og duppe ribbe i glaze
|
|
13.00
|
Åshild kommer hjem
|
Sette fram glass til velkomstdrikk.
Ta ut musserende + alkoholfri eplecider
Saftflasker med sugerør til de minste barna.
|
Steke ribbe – ovn
Steke focc
|
||
Fra 13.15
|
Vi er klar til å ta imot gjestene
Gjestene kommer
|
Hente opp drikke fra kjeller:
Øl med og uten, eplemost, vin, vann. Settes på
benk i kontoret.
Steke dadler m/bacon
Varme parmesanstenger – ovn 2.De skal bare bli varme, ikke stekt på nytt. Legges i stor kurv.
Servere bobler i hagen sør.
|
13.30
|
Steke kylling – ovn 2.
|
|
13.45
|
Sette fram maten på bordet som tegningen (ligger
på kjøkkenet) viser. Ikke ta av folie.
Husk allergilapper.
Tenne lys på bordene |
|
14.00
|
Gå tilbords
|
Skjenke vin, øl
Sette vann, eplemost, saft på bordene.
Steke ribbe.
Varme rundstykker.
Varme poteter
Skjære opp foccacia
Varme burgere og burgerbrød. Legges på fat med coctailpinne
Allergilapper
|
14.30
|
Sette fram varmrettene.
Ta av all plast og folie. Legg på bestikk.
|
|
15.00
|
Rydde litt på fatene etter 1.gangs servering.
|
|
ca 16.00
|
Sette på kaffe. Fylle alle termokanner.
Bruk målebeger til å fylle vann på trakteren.
|
|
Vi går
fra bordet
|
Rydde sammen maten. Pakke inn og sette i kjøleskap. Legge tallerkener
(skrap av matrester) og bestikk i plastkasser (glass i pappesker) og bæres i kjeller.
|
|
16.30
|
Ta kopper, asjetter og bestikk fra plastkassene under bordet.
Sette kaker på matbordet. Se tegning. Lage fruktfat. Frukt i kjeller.
Allergilapper
|
|
17.00
|
Kaffe og kaker
|
Håper at dere vil drikke kaffe med oss.
|
18.30
ca 21.00 |
Kveldsmat med pølser for de som overnattet |
Vi rydder selv.
|
Handleliste:
1,8 kg krydderlaks
1 kg bacon i skiver
2 kg skinkestek
2 kg mørbradstek
2,4 kg kyllingklubber
7 kg ribbe
Kjøpt før:
kjøttdeig til burgere og kjøttboller
|
4 x1/3 l kremfløte laktosefri
6 x1/3 k lettrømme laktosefri
1 kg norvegia
2 rekesalat
1,5 kg melange uten melk
7,5 dl kremfløte
2 store glass fetaost
4 x 3 dl matfløte
|
2 pk isbiter
|
30 grillpølser
|
36 egg
1 kg marsipan - hvit
lilla matfarge
|
4 aluminiumsfolie
4 pk kjøkkenrull Unik
|
2 potter frisk basilikum
1 pk vårløk
2 store purre
2 kg rød løk
2 isberg
2 pk babyleaf
3 pk middalhavsblanding
1 kg gul paprika
1,5 kg cherrytomater
|
7 poser tørket timian
3 pk sprøstekt løk
1 pk salti kjeks glutenfri
2 pl melkefri kokesjokolade
1 glass provance krydder
2 glass mango chutney original
1 glass hele sylteagurker
2 fl glutenfri soyasaus
2 fl flyende sirup
500 g hasselnøttkjerner
150 g pinjekerner
dadler
|
7 fl Grans moments
12 fl Coreto
5 fl Dönnhoff Riesling
18 fl Aass uten
10 flasker pils
6 l eplemost
ripssaft
|
Det ble rester, men de av gjestene som ble til mandag hadde ikke noe imot det. Ribbe ble delt i porsjoner og fryst. Den er en nytelse å varme i stekepanna. Kjøttboller i tomatsaus brukes til pasta. osv Alt blir brukt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar