Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Augustfest 2017

De sirlig brettede servisettene ble tatt av vinden og bare dyttet innunder dekketallerken. Fargene på bordet skulle reflektere kjolen jeg hadde på meg, men jeg burde valgt bare to av dem. Alle lys må stå i ly for trekk og vind; i glasslykter/-vaser. Jeg ser også at karafler med drikke ikke skal settes på bordet før gjestene setter seg til bords.

25 til bords.Rømmegrøt og spekemat.
Potetsalat
Eggerøre 
Flatbrød

Normalt serverer jeg mat som alle kan spise. Akkurat denne gangen var det et alternativ til ade aller yngste:
Miniburgere
Kakene måtte vi spise innendørs.

Snickerskake                              Kvæfjordkake                                            SjokoladekakeVi spiste såpass tidlig at det var helt nødvendig med skikkelig kveldsmat:
Karbonade med løk på hjemmebakt loff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar