Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfirmasjon 6.mai

Foto: Husfliden
Da planleggingen av denne konfirmasjonen startet så fikk jeg vite at konfirmanten skulle ha denne flott trønderbunaden i blått og gyldent.

Jeg foreslo derfor å bruke ubleka linduker, og servietter,lys og bordkort i gull. De røde rosene skulle reflektere den røde bisen på vest og skjørt.

Det var veldig stas å se at det ble så pent som jeg hadde forestilt meg og at konfirmantens familie var fornøyd. Konfirmanten og konfirmantens mor, som er min kollega, hadde tatt det aller meste av dekkingen selv. Hele familien hadde vært her noen helger i forveien og vasket på loftet. For sånne arrangementer er et rent arbeidsbytte. Jeg liker å lage mat, og her på gården er det flust med oppgaver for mange hender samtidig.
 


  


Da gjestene kom fikk de fikk servert iskald melondrikk under låvebrua. Her hadde vi satt opp bord og stoler, og brukt riktige farger.

  


Miniburgere (m/tomatskiver)
Det ble kaffe og kaker under låvebrua. Der var det passe skygge både for kaker og folk. Dette var faktisk en veldig varm dag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar