Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Eple og daddelkompott

Nok til 10

2 epler
1/2 dl hvitvin
5 dadler
50 g valnøtter
Skrell eplene

Jeg synes det er enklest å dele i fine biter når jeg skjærer rundt kjernehuset slik bildet viser.

Hver biter deles i like tykke skiver, deretter i strimler og så i biter.
 Ha eplebitene i en kjele og tilsett hvitvin. Kok til de der nesten møre.
 Ta steinen ut av dadlene. Del de i strimler og i biter.
 Tilsett dadlene akkurat når eplene er møre.
Hakk valnøtter og tilsett idet kjelen tas av plata.
Smaker best når den har romtemperatur.

Jeg bruker den som tilbehør til ost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar