Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 4.januar 2017

Vår tradisjonelle 4.juledags middag med god venner ble denne jula flyttet til 4.nyttårsdag.

Fordi det nye året godt og vel var igang ble menyen svært lite typisk jul. Vi bød på indisk.

Tikka Masala med raita, en grønn salat, basmatiris, chana masala og nanbrød ble godt mottatt.Etter anbefaling på Vinmonopolet hadde vi hvitvinen Domdechant Werner 2015 til. Det var en så god kombinasjon av flere av gjestene tok bilde av etiketten på flaska.

For de som ikke ville ha vin kunne de velge mellom vår egen eplemost av Rød Astrakan og Belgisk pale Ale fra Haandbryggeriet.


Til dessert hadde vi dronning Maud fromasj. Kanskje ikke helt forventet etter indisk mat, men jeg synes at jeg har funnet et så god oppskrift på denne desserten. Ikke bare er desserten god i seg seg selv, men spesielt i kombinasjon med ølet Dark force fra Haandbryggeriet. Det er den beste mat og drikke kombinasjonen jeg har smakt, men alle er nok ikke enig i det. Det skal litt trening i å sette pris på et så kraftig øl.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar