Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 6.januar 2017

Vi lar gjerne venner låne spisestua vår, og jeg synes det er helt greit å ha kjøkkentjeneste. Å frakte maten hjem til andre synes jeg er mer strevsomt enn å ha det her, så det sier jeg egentlig ikke ja til.

Denne gangen sa jeg ja. Bestillingen var 4 retter og 20 til bords. Jubilantens sønn hadde dessuten både fisket laksen og skutt hjorten.


Forrett:
Lakserull med blinis


Hovedrett:
Helstekt ytrefilet av hjort med ingefær og soyasaus
Potetmos
Bakte grønnsaker (uten honning)

Mellomrett:
Tre oster fra Eiker: Eventyrost med gressløk, Eiker Mutchli og Berbrie.
Eple og daddelkompott
RabarbrasirupDessert:
Pærer med sabayonnesaus

Det var sånn den skulle sett ut desserten, men det gjorde den ikke. Sausene var ikke tykke nok og isen smeltet for fort. Les mer på oppskriften.


Handleliste og arbeidsplan kommer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar