Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Veganburger

2 pk kokte kikerter (ca 400 g)
1 løk
1 skive sellerirot 
3 fedd hvitløk
1 paprika 
1 ts timian
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver 
1 ts salt
2 ts persille
4 ss maizena
2-3 ss rapsolje



Finhakk løken.
Riv selleriroten.
Skjær paprika i små biter.
Press hvitløken.
Ha litt olje i en panne og fres grønnsakene til de er myke.  









Kjør kikerter i matmølle til erten er findelt, men ikke purè. hell de over i en arbeidsbolle.














Ha grønnsakene i matmølla og del i mindre biter. 








Ha det over i en bolle.

Tilsett krydderet, maizena og olje.  Kna alt godt sammen og sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter.

Ta en neve røre i hånda (fukt hendene) og trykk den litt flat. 
Stekes i rapsolje eller melkefri margarin ca til de får brun og litt sprø skorpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar