Lunsjbuffet
Helstekt indrefilet av okse (brunet i melkefritt margarin)
Helstekt ytrefilet av får (brunet i melkefritt margarin)
Ribbe med honningglaze (Allergener: soya)
Varmrøkt laks (kjøpt ferdig)
Veganburger Allergener: ingen
Grønnsakskarbonade (Allergener: melk, egg)
Ovnsstekte poteter med timian Allergener: ingen)
Dessert
Rabarbrasuppe med vaniljeis, jordbær og sjokolade (Allergener: melk. Derfor også Risis som er helt uten melk og egg)
Kakebord
Fyrstekake (Allergener: melk, gluten, egg)
Suksesskake (Glutenfri. Allergener: melk, egg)
Bestefars kokoskake (Allergener: melk, egg, gluten)
Snickerskake (Glutenfri, melkefri Allergener: egg)
Brownies (Glutenfri, melkefri. Allergener: egg)
Gelekake (Glutenfri. Allergener: egg, melk)
Kvæfjordkake (Glutenfri, uten nøtter. Allergener: egg, melk)
Borddekking
Jeg tok utgangspunkt i fargene under låvebrua: murveggen og veden.
Duker i ubleket indisk bomull
Servietter: teglsteinsrøde
Vaser: terakottapotter
Lys: skåler i terakotta. Kubbelys i kremgult, beige, teglsteinsrøde
Blomster: Sommergeorginer i mørk orangerød
Matberegning til 48
Til salaten
2 isbergsalat (det burde vært 3)
2 lollorosso
3 ruccula
1,2 kg paprika
10 pk cherrytomat
4 slangeagurk
3 pk salatblanding (pinjekjerner, gresskarkjerner, nøtter)
Rømmesaus: 4x3 dl laktosefri rømme, 2 dobpk lettmajones, 2 potter basilikum, 2 bt vårløk
8 kg poteter
3 kg indrefilet av okse (det burde vært litt til)
2,5 kg marinert fårefilet
7 kg ribbe
10 liter rabarbrasuppe
5 l vaniljeis
1 l risis (som er helt uten melk og smaker mye bedre enn laktosefri is eller tofu-is)
3 kurver jordbær
200 g laktose og glutenfri sjokolade
Det var totalt sju kaker, begrunnelsen for det var at jeg ville vise at man kunne lage kaker som de fleste kan spise. Det kunne klart seg med fem, men det er ikke noe problem med kakerester her i huset. Jeg valgte å lage Kvæfjordkake uten mandler i marengsen fordi det var så mange andre kaker med nøtter. Jeg ser nå at det burde vært en kake uten egg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar