Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis
Krem
100 g kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 dl H-melk
100 g sukker
10 g maisenna
Glasur
200 g sjokolade (velg gjerne glutenfri, da kan kaka spises av flere)
Sett stekeovnen på 200 grader og tegn en sirkel (25 cm i diameter) på to bakepapir.
Hakk mandlene i en matmølle eller mal de på mandelkvern. .
Del eggeplommer og eggehvitter.
Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs.
Vær klar over at det minste fett i bollen eller på vispene vil gjøre at eggehvittene ikke blir helt stive
Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.
Legg bakepapirene med tusjstreken ned på stekebrett. Fordel røren likt på begge og dra den utover med en slikkepott.
Stek i ca 20 min midt i ovnen. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. Trekk kakebunnene på bakepapiret over på kakerister for å avkjøle.
Glasur
Mens kakene avkjøler smelter jeg sjokoladen. Det er ikke noe problem å la den smelte i en kjele rett på plata, men da må det være veldig svak varme. Sjekk at alle bitene har smeltet, men ikke rør i sjokoladen før den skal helles på kaka.
Gul krem
Kok opp sukker og fløte. Tilsett
Tilsett en og en eggeplomme og visp godt. Rør mens blandingen varmes opp og tykner litt. Sett i kjøleskap.
Smør kremen på den ene nøttebunnen. Legg den andre oppå.
Rør sammen den smelta sjokoladen, hell den på kaka og trekk den utover med en smørkniv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar