Jeg brukte oppskriften jeg fant der, og brukte en langpanne som er 33 x 44 cm innvendig. Når kaka ble delt i to synes jeg den ble litt snau for det fatet jeg har. Neste gang vil jeg derfor bake to kaker i en litt mindre form. jeg kommer til å doble oppskriften for å få litt tykkere bunn og mer marengs.
100 g smør/margarin
120 g sukker
4 eggeplommer
3 ss melk
160 g hvetemel (kan byttes ut med glutenfritt mel)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
75 g mandler (ikke nødvendig)
Fyll:
4 dl kremfløte
Vaniljekrem av 2 poser vaniljesaus eller kjøp ferdig vaniljekrem.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk smørkrem av smør og sukker.
Tilsett en og en av eggeplommene og pisk godt.
Tilsett melk.
Ha i hvetemel eller glutenfritt mel.
Legg bakepapir i en langpanne og pensel det med smeltet margarin.
Ha deigen i og smør den utover i en tynt lag.
Vask bolle og visper godt før du pisker eggehvitter stive. Tilsett sukker litt etter litt mens du pisker.
Fordel marengsen over kakebunnen. (ikke flatt utover, men i litt topper)
Stekes midt i ovnen i ca 25-30 minutter. Marengsen skal blir gylden.
Sett langpanna på en kakerist i avkjøling
Lag vaniljekrem og la den bli helt kald.
Pisk kremen. Bland krem og vaniljekrem
Del kaka i to og legg den ene delen på et kakefat. Legg på eggekrem og den andre delen av kaka.
Kvæfjordkake tåler å stå i kjøleskapet et par dager, men bør være nyfylt når det er fest.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar