Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Grønnsakskarbonader

ca 8 karbonader
2 gulrøtter
1 rød løk
3-4 soltørkede tomater i olje
1 dl revet ost
2 egg
1 ss potetmel
1 ts persille
1 ts tørket timian eller 1 ss fersk
1 ts salt
1/2 ts pepper




Finhakk løken og tomatene. Riv gulrøttene. 
Bland ingrediensene godt og stek umiddelbart. 










Bruk en stor skje og legg blandingen i stekepanna. Stek på middels til høy temperatur i ca 1 min, reduser varmen og fortsett steking til det er mulig å snu dem. Stek videre til gjennomstekt. Sukkerinnholdet i gulrøttene gjør at kakene lett blir svidd om temperaturen er for høy. 

Serveres som et alterntiv til karbonader med kjøtt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar