Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Raita

Til 8-9 personer

1 ts spisskummenfrø
500 g tyrkisk yoghurt
2 plommetomat
1/2  - 1 slangeagurk
1/2 rødløk
2-3ss finhakket fersk koriander
salt og pepper







Varm opp en stekepanne. Ha i spisskummenfrø og rør rundt mens frøene blir varmet opp.Sett stekepanna tilside.


Skjær tomat, agurk og løk i små terninger. (det er enklest å skjøre smått opp hvis kniven er sylskarp). Ha alt i en bolle.
Tilsett yoghurten.
Tilsett finhakket koriander.
Ha i de avkjølte spisskummenfrø.
Smak til med salt og pepper.
Bland godt og ha over i en serveringsbolle.



Serveres sammen med indiske retter som Tikki masala.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar