1 stor løk
2 fedd hvitløk
30 g ingefær
1 liten grønn chili
1 ss krydderblanding 2 (kan smake til mer mer hvis ønskelig)
2 tomater
1/2 -1 dl vann
230 g kikerter (1 pk)
I denne retten skal det være mye krydder: chili pulver, gurkemeie, garam masala, koriander, chili flak, kummin og salt. Jeg har valgt å blande krydderblandingene først for så lettere å kunne smake til retten underveis.
Jeg fikk ikke tak i den ferdige krydderblandingen garam masala så den blandet jeg først.
2 ts koriander2 ts spisskummen
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1/2 ts allehånde
1/2 ts chili
1/2 ts sort pepper
1/2 ts nellik
1/2 ts malt muskat
Det skal bare brukes 1 ts av denne i denne oppskriften, så mengdene bør reduseres om ikke man skal lage mye indisk mat. Jeg oppbevarer krydderblandingen i en liten plastpose.
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts garam masala (krydderblanding 1)
1/2 ts koriander
1/2 ts chili flak
1/2 ss kumminfrø
1 ts salt
Bland alt krydderet bortsett fra salt.
Jeg mener at denne mengden vil holde til dobbel porsjon, andre vil kanskje ha i alt.
Fres til gyllen.
Riv ingefær og press hvitløk.
Ha i gryta.
Del tomatene i biter
Ha i krydderblandingen og 1/2 dl vann.
Tilsett tomater.
La det småkoke til tomatene er møre. Tilsett evnt mer vann.
Mos blandingen med stavmikser.
Ha blandingen tilbake i gryta.
Hell kikertene i et dørslag for å fjerne alt vannet. Skyll godt.
Ha kikerter i gryta.
Småkok i ca 30 minutter på svak varme. Smak til med salt.
Server med fersk kuttet koriander på toppen.
Passer godt til Tikki masala.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar