-skal egentlig lages i den spesielle tandoriovnen, og
serveres helt nystekte til middagen. Vi må bruke vanlig stekeovn og noen ganger
ta nanbrødene frem fra fryseren.
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Trines Matblogg, men jeg har beskrevet fremgangsmåten litt mer detaljert.
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Trines Matblogg, men jeg har beskrevet fremgangsmåten litt mer detaljert.
Trinn 1
· 1 pakke tørrgjær
· 4 ss lunken melk
· 2 ss sukker
Trinn 2
· 7 dl hvetemel
· 1/2 ss bakepulver
· 1/2 ts salt
· 1,5 dl melk
· 1,5 dl yoghurt naturell
· 1 egg, sammenvispet
· 2 ss smeltet smør
· litt smeltet smør til pensling
Bland
tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle
Dekk med plast og la blandingen stå lunt i 10 minutter.
Dekk med plast og la blandingen stå lunt i 10 minutter.
Imens gjøres resten klart.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og salt I noen oppskrifter anbefales minst 4 ganger. (bruk 2 boller og sikt fra bolle til bolle). Jeg ganske sikker på at siktingen gjør at nanbrødene blir så luftige og myke.
Varm opp melk og yoghurt sammen.
Smelt margarin og visp sammen egget.
Tilsett gjærblandingen, melk/yoghurt, egg og smør i hvetemelet og elt godt.
Det anbefales å bruke kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til deigen er blank og smidig.
Til en så liten porsjon elter jeg for hånd, det går helt greit.
Dekke bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca en time, til dobbel størrelse.
Sett på stekeovnen på maks ca 30 minutter før utbaking. Sett et stekebrett inn i ovnen ca 10 min slik at det blir ordentlig varmt.
Kjevle bollene ut til flate, litt avlange brød, ca 3-5 mm høye.
Ta det varme stekebrettet ut av ovnen og legg på to nanbrød.
Pensle med smeltet smør, og sett det umiddelbart inn i ovnen. (Dette tror jeg er et viktig punkt for at nanbrødene skal bli myke og saftige)
Sett brettet inn på øverste rille. Stek først i 2 minutter. Sjekk, og stek videre kanskje 1 min til passe farge. Jeg står ved ovnen og passer på. Trekk brett ut og snu brødene. Stek i 2 min til.
Avkjøl nanbrødene på rist. Oppbevares under et klede eller aluminiumsfolie frem til de skal serveres. Kan også fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar