Til 4 personer.
2 dl yoghurt naturell
1 fedd hvitløk, revet
1 fedd hvitløk, revet
1 ss frisk ingefær, revet
2 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts chilipulver
¾ ts malt korianderfrø
1 ss frisk, finhakket koriander
2 ts tandoori masala
700 g kyllingfilet, i biter
Ha yoghurten i en bolle.
Press hvitløk og ha i.
2 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts chilipulver
¾ ts malt korianderfrø
1 ss frisk, finhakket koriander
2 ts tandoori masala
700 g kyllingfilet, i biter
Ha yoghurten i en bolle.
Press hvitløk og ha i.
Riv ingefær og ha i.
Ha i krydder, sitronsaft og koriander
Bland det godt og hell det i en tykk plastpose.
Skjær hver kyllingfilet i 4 biter og legg de i marinaden.
La kyllingen ligge i marinaden i minst 4 timer.
Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene.
La kyllingen marinere i minst et par timer, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet ved marinering mer enn et par timer).
Saus til kyllingen:
4 ss olje½ ts malt spisskummen
½ ts muskatblomme
½ ts malt muskat
1 fedd hvitløk, revet
1 ss revet ingefær
2 bokser hermetiske hakkede tomater, 760g
½ ts gurkemeie
Salt og chilipulver etter smak
1 dl rømme
1 dl fløte
10 cashewnøtter, finmalt
1 ss fersk koriander, finhakket
Mål opp spisskummen, muskatblomme og muskat.
Tilsett så hermetiske hakkede tomater (uten urter) hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen.
Legg kyllingbitene på et stekebrett (jeg legger på folie for enklere rengjøring)
Hell resten av marinaden i sausen.
Kyllingen stekes i ca 10 minutter ved 200 grader.
Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er varm helt gjennom.
Hvis man lager dette dagen før servering. Ville jeg kjølt ned saus og kylling hver for seg. Så ville jeg varmet sausen helt opp før jeg la i kyllingbitene. Da hindrer jeg at kyllingen går i stykker under oppvarmingen av sausen, og kjøttet får kortere oppvarmingstid og forblir mør og saftig.
Hvis man lager dette dagen før servering. Ville jeg kjølt ned saus og kylling hver for seg. Så ville jeg varmet sausen helt opp før jeg la i kyllingbitene. Da hindrer jeg at kyllingen går i stykker under oppvarmingen av sausen, og kjøttet får kortere oppvarmingstid og forblir mør og saftig.
Salat
Grønn salat, snittet (170 g Middelhavsmiks er nok til 8)1 agurk, i terninger
3 plommetomat, i terninger
1 rødløk, i terninger
Skjær tomat, agurk og røk i små terninger.
Blandes sammen grønn salat. Drypp eventuelt over litt god olivenolje.
Hvis man skal servere til veldig mange så er det lurt å legge opp i forskjellige skåler slik at folk kan blande sin egen salat.
3 dl basmatiris (3/4 dl per person)
6 dl varmt vann
1 l varmt vann
1 krm gurkemeie
1/4 ts salt
litt olje
50 g sprøstekt løk (fra pose)
Ha risen i en bolle og hell på varmt vann (feks fra vannkoker)
La det stå i ca 20 min.
Hell risen i et dørslag slik at vannet renner ordentlig av.
Kok opp vann i en stor kjele, har isen, gurkemeie og salt i.
Kok i ca 10 min til risen er mør.
Hell risen i et dørslag.
Ha litt olje i en kjele og tilsett halvparten av risen.
Strø på løken og ha på resten av risen. Sett på lokket
Da risen stå på veldig svak varme til risen er helt tørr, 15- 20 min.
hvor mange personer er retten fordi jeg skal lage for fem personer :)
SvarSlettDenne porsjonen er beregnet til 4 personer. Det er mulig at det vil holde til en person til.
Slett