1 løk
1 gulrot
smør
1 flaske rødvin eller 2 dl kreklinglikør
6 dl kraft av oksehaler
2 ss maisennamel
Del løk og gulrot i biter og fres i smør.
Tilsett likør eller vin og kok til sirup.
Hell i kraften og la det koke
Ta ut grønnsakene.
Jevn med hvetemel.maisennamel.
Fortsette å koke til halv mengde
Smak til med salt, pepper, kanskje litt balsamikoeddik, og event mer likør.
Passer godt til reinsdyr, elg, hjort og okse.
Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar