Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Omelett


I mitt barndomshjem var omelett synonymt med turmat. Noen fantastiske biter av omelett med bacon ble lagt på brødskivene som vi spiste i løpet av dagen. 
Omelett er ingen absolutt størrelse. De kan varieres i det uendelige og blir til av det som finnes i kjøleskapet. Utgangspunktet for enhver omelett er likevel egg.
Til en stekepanne med diameter 28 cm:
5 egg
5 ss vann
Visp egg og vann sammen.
Omlett med bacon
100 g bacon
1 paprika
2 tomater
litt revet ost

Fres bacon i stekepanna. Hell i eggeblandingen.
Strø på paprikabiter og legg på tomatskiver.
Dryss over en neve revet ost.
Legg på lokk og stek ved middels varme til omeletten er gjennomstekt og hevet seg.
Server umiddelbart.


 Omelett med purre
100 - 150 g kokt skinke
1 dl purreIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar