10 p.
1 dl sukker
1,5 vaniljestang
3,5 dl kremfløte
2,25 dl helmek
7 eggeplommer
Sett stekeovnen på 150 grader.
Del vaniljestenger i to på langs og kok dem opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
Visp eggeplommene sammen og rør dem i fløteblandingen. Sil blandingen og hell den i porsjonsformer.
Sett formene i lanpanna og sett den inn i ovnen
Fyll langpanna med varmt vann.
La formene stå i ovnen til massen har stivnet.
Ta formene ut av ovnen, sett dem på en stekeplate og avkjøl.
Ta langpanna med vannet ut først når vannet er kaldt.
Dryss et tynt lag med brunt sukker i hver form. Bruk en creme brulè- brenner til å smelte sukkeret.
Formene kan også settes inn i stekeovnen under grillelementet -. 250 grader i 2-3 min. Ulempen med denne metoden er at selve creme bruleen blir for varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar