Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Creme brulè


10 p.

1 dl sukker
1,5 vaniljestang
3,5 dl kremfløte
2,25 dl helmek
7 eggeplommer









Sett stekeovnen på 150 grader.
Del vaniljestenger i to på langs og kok dem opp sammen med fløte, melk og sukker. Avkjøl.
Visp eggeplommene sammen og rør dem i fløteblandingen. Sil blandingen og hell den i porsjonsformer.
Sett formene i lanpanna og sett den inn i ovnen
Fyll langpanna med varmt vann.
La formene stå i ovnen til massen har stivnet.
Ta formene ut av ovnen, sett dem på en stekeplate og avkjøl.
Ta langpanna med vannet ut først når vannet er kaldt.

Dryss et tynt lag med brunt sukker i hver form.  Bruk en creme brulè- brenner til å smelte sukkeret.
Formene kan også settes inn i stekeovnen under grillelementet -. 250 grader i 2-3 min. Ulempen med denne metoden er at selve creme bruleen blir for varm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar