5 dl rabarbramos
2 vaniljestenger
litt melis
Jeg koker og fryser bort store mengder rabarbrasuppe i sesongen. Tin den og sil vekk nesten all saften (deilig å drikke).
Splitt vaniljestangen. Skrap ut frøene, og ha både frø og stang i "rabarbramosen".
Gi alt et raskt oppkok. La den stå med vaniljestang i noen timer. Ta ut vaniljestengene.Tøm alt over i foodprosessor. Kniven må sitte i.
Sett bollen i fryseren ca 6-7 timer.
Løsne litt i blandingen med en skje og la maskinen gå slik at blandingen blir myk og jevn.
Sett bollen tilbake i fryseren ca 2 timer. Gjenta dette 2 ganger til.
Hell alt over i en iskremboks. Dette ble nesten 1 liter sorbet.
Hvis sorbeten er blitt for hard lar jeg den stå på benken ca 30 min før jeg kjører på nytt i foodprosessor et par timer før den skal brukes.
Jeg bruker er spiseskje til å ta ut/forme sorbeten med. Legges i glass med stett. Pynt med jordbær.
Jeg bruker er spiseskje til å ta ut/forme sorbeten med. Legges i glass med stett. Pynt med jordbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar