Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Rabarbrasorbet

12 p.
5 dl rabarbramos
2 vaniljestenger
litt melis







Jeg koker og fryser bort store mengder rabarbrasuppe i sesongen. Tin den og sil vekk nesten all saften (deilig å drikke). 
Splitt vaniljestangen. Skrap ut frøene, og ha både frø og stang i "rabarbramosen".
Gi alt et raskt oppkok. La den stå med vaniljestang i noen timer. Ta ut vaniljestengene.
Tøm alt over  i foodprosessor. Kniven må sitte i.
Sett bollen i fryseren ca 6-7 timer.
Løsne litt i blandingen med en skje og la maskinen  gå slik at blandingen blir myk og jevn.
Sett bollen tilbake i fryseren ca 2 timer. Gjenta dette 2 ganger til.
Hell alt over i en iskremboks. Dette ble nesten 1 liter sorbet.

Hvis sorbeten er blitt for hard lar jeg den stå på benken ca 30 min før jeg kjører på nytt i foodprosessor et par timer før den skal brukes.

Jeg bruker er spiseskje til å ta ut/forme sorbeten med. Legges i glass med stett. Pynt med jordbær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar