Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 23.august 2013

14 personer til bords 
6 retter



Chilimarinerte scampi











Indrefilet av okse
Bakte rotgrønnsaker (jeg brukte ikke honning)
Potetpurè
Saus








Camembert med honningnøtter



Sjokoladefondant og vaniljeis









Borddekking


Innkjøpsliste:


Arbeidsplan - forberedelser:

  • Dekke bordet
  • Finne fram tallerkener til alle rettene. Legg lapp på stablene.
  • Ta ut scampi fra fryseren 3-4 til hver avhengig av størrelsen. Lag marinade og legg scampi oppi. Bland innimellom.
  • Skrelle poteter.
  • Lage sjokoladefondant.
  • Lage rødløkskompott.
  • Lage avocadokrem. Dekk med plast og settes i kjøleskap.
  • Skjære opp fisk. Dekk med folie og sett i kjøleskap.
  • Brune og steke kjøtt ved 90 grader til kjernetemp 59.
  • Koke poteter og avkjøles
  • Skjære opp grønnsaker. Dekk med folie.
  • Varme opp saus fra fryser.
  • Kjøre sorbeten i foodprosessor
  • Riv de kalde potetene på rivjern.


Kjøreplan- middagen:
 
 
Lage potetpure
18.45
Sette grønnsaker i stekeovnen
200 grader
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19.00
Gjestene kommer.
Servere musserende ute eller i stua i 2.etasje
Ta opp sorbet
19.30
Gå til bords
Skjenke hvitvin
Steke scampi. Høy temperatur. Litt om gangen. Legges i dyp tallerken
 
Skjære 2 cm tykke skiver av foccatia.
 
 
Anrett 4-5 scampi på hver tallerken. 1 skive focc + litt aioli
 
Ta inn tallerkner
 
 
Spise scampi
 
 
Ta ut tallerkner
 
 
 
Legg 2 ss avocadkrem på hver tallerken. Legg 1 fiskestykke oppå.
 
Ta inn tallerkner
 
 
Spise fisk
Varme opp kjøttet til 59 grader.
Stekeovn på 200 grader.
Sjekke at grønnsaker, saus, poteter er varmt.
 
Ta ut tallerkner
Legge en kule med sorbet i hver skål + litt mynte
 
Ta inn tallerkner
 
 
Spise sorbet
 
 
Ta ut tallerkner
 
 
 
Anrette hovedrett:
Potetpure, grønnsaker, kjøtt, løkkompott og saus.
Pynt med timian
 
 
Ta inn tallerkner
 
 
 
Spise hovedrett
Sjekk at stekeovnen er på 180 grader
 
Ta ut tallerkner
Sette ost i stekeovnen.
 
 
Anrette ost + syltetøy på kjeks
 
Tallerkner inn
 
 
Spise ost
Koke opp vann til kaffe.
Ha 52 g kaffe i hver av kolbene.
 
Ta ut tallerkner.
 
Skjenke i dessertvin.
Sette sjokoladefondant i stekeovnen. Sett på varseluret – 10 min.
Ta ut isen. Fyll vann i kaffekolbene.
Følg med på slutten. Skal bare sprekke opp på toppen. Ta brettet ut og avkjøl  litt.
 
 
Anrette dessert
Sjokoladefondant + vaniljeis+ bringebærsaus
 
Tallerkner inn.
Sette kaffekanner på bordet.
Brett med kaffekopper

 



 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar