14 personer til bords
6 retter
Chilimarinerte scampi
Indrefilet av okse
Bakte rotgrønnsaker (jeg brukte ikke honning)
Potetpurè
Saus
Camembert med honningnøtter
Sjokoladefondant og vaniljeis
Borddekking
Innkjøpsliste:
Arbeidsplan - forberedelser:
- Dekke bordet
- Finne fram tallerkener til alle rettene. Legg lapp på stablene.
- Ta ut scampi fra fryseren 3-4 til hver avhengig av størrelsen. Lag marinade og legg scampi oppi. Bland innimellom.
- Skrelle poteter.
- Lage sjokoladefondant.
- Lage rødløkskompott.
- Lage avocadokrem. Dekk med plast og settes i kjøleskap.
- Skjære opp fisk. Dekk med folie og sett i kjøleskap.
- Brune og steke kjøtt ved 90 grader til kjernetemp 59.
- Koke poteter og avkjøles
- Skjære opp grønnsaker. Dekk med folie.
- Varme opp saus fra fryser.
- Kjøre sorbeten i foodprosessor
- Riv de kalde potetene på rivjern.
Kjøreplan- middagen:
Lage potetpure
|
||
18.45
|
Sette grønnsaker i stekeovnen
200 grader
|
|
19.00
|
Gjestene kommer.
Servere musserende ute eller i stua i 2.etasje
|
Ta opp sorbet
|
19.30
|
Gå til bords
Skjenke hvitvin
|
Steke scampi. Høy temperatur. Litt om gangen. Legges i dyp tallerken
Skjære 2 cm tykke skiver av foccatia.
|
Anrett 4-5 scampi på hver tallerken. 1 skive focc + litt aioli
|
||
Ta inn tallerkner
|
||
Spise scampi
|
||
Ta ut tallerkner
|
||
Legg 2 ss avocadkrem på hver tallerken. Legg 1 fiskestykke oppå.
|
||
Ta inn tallerkner
|
||
Spise fisk
|
Varme opp kjøttet til 59 grader.
Stekeovn på 200 grader.
Sjekke at grønnsaker, saus, poteter er varmt.
|
|
Ta ut tallerkner
|
Legge en kule med sorbet i hver skål + litt mynte
|
|
Ta inn tallerkner
|
||
Spise sorbet
|
||
Ta ut tallerkner
|
||
Anrette hovedrett:
Potetpure, grønnsaker, kjøtt, løkkompott og saus.
Pynt med timian
|
||
Ta inn tallerkner
|
||
Spise hovedrett
|
Sjekk at stekeovnen er på 180 grader
|
|
Ta ut tallerkner
|
Sette ost i stekeovnen.
|
|
Anrette ost + syltetøy på kjeks
|
||
Tallerkner inn
|
||
Spise ost
|
Koke opp vann til kaffe.
Ha 52 g kaffe i hver av kolbene.
|
|
Ta ut tallerkner.
Skjenke i dessertvin.
|
Sette sjokoladefondant i stekeovnen. Sett på varseluret – 10 min.
Ta ut isen. Fyll vann i kaffekolbene.
Følg med på slutten. Skal bare sprekke opp på toppen. Ta brettet ut
og avkjøl litt.
|
|
Anrette dessert
Sjokoladefondant + vaniljeis+ bringebærsaus
|
||
Tallerkner inn.
|
Sette kaffekanner på bordet.
Brett med kaffekopper
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar