1 pk havrekjeks (225 g)
100 g margarin eller usaltet smør
1/2 dl sukker
3/4 ts kanel
Ostefyll:
700 g kremost naturell
2,5 dl sukker
frø fra 1/2 vaniljestang
4 egg
skallet av 1 sitron
Topping:
5 dl Creme Fraiche eller sæterrømme
frø fra 1/2 vaniljestang
1,5 dl sukker
Ta fram kremosten - la den ligge på benken.
Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet margarin/smør, sukker og kanel. Legg et bakepapir på bunnen av springform (22 cm) og sett på ringen. Ikke klipp av papiret som stikker ut. Pensle formen med smeltet margarin. Tøm kjeksblandingen i formen og press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene, men likevel ikke for hardt (da blir det vanskelig å skjære gjennom). Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestangen, eggene og halvparten av revet sitronskall. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen( la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.
Bland sammen rømme/crème fraiche og sukker, frø fra vaniljestang, resten av sitronskallet. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min. Stek til den er blank og fast.
Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.
Skjær lang kanten av ringen og løsne den. La kaka med bakepapiret gli over på et kakefat. Bruk en kniv og stekespade til å løsne bakepapiret fra kaken. Trekk papiret vekk fra kaken (det er nå det er lurt at det er godt med papir utenfor kaka).
Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar