Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Gratinerte poteter



1 hvitløk uten fedd
25 g margarin
5 dl matfløte
1 kg potet
1 ss buljongpulver
2 dl revet ost










Riv ost og ha den i en plastpose. 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Skyll i iskaldt vann.
Finhakk hvitløken og surr den myk og blank i margarin. tilsett fløten og kok opp.
Tilsett potetene og kok i et par minutter, rør forsiktig til fløten tykner. Tilsett buljongpulver.
Ha over i ildfast form, langpanne eller porsjonsformer. 
Stek til potetene er møre, ca 30 minutter.  Tilsett ost ca 5 min før servering og økt temperaturen på overvarmen. 
La potetene hvile noen minutter før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar