Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sjokoladefondant

Dette trenger du:
10 porsjoner
2 plater med kokesjokolade à 100 g
200 g margarin/smør
2 dl sukker
2 egg
4 eggehvitter
3 dl hvetemel






Smelt sjokolade og margarin. Tilsett sukker. Rør godt så sukkeret smelter litt.
Tilsett egg og hvitter, bare en om gangen. Visp godt.
Ha i mel. Rør godt. Røra må ikke være for tykk - den skal helles i formene.
Stekes på 180 grader, midt i ovnen i ca 10 min. Når du ser at det sprekker på toppen er de ferdige.
La de hvile litt på rist. Da er det enkelt å løsne papirforma. Server med litt is eller noe annet godt. De skal være flytende inni.

Oppskriften fant jeg på Villa von Krogh. Jeg valgte den blant mange andre fordi den hadde den enkleste fremgangsmåten. Smaken er fantastisk.


Kakene må hvile noen minutter på kakerist, da løsner kakeforma lett. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar