Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Andebryst


Andebryst er utrolig saftig og har en god smak.  Selv om det selges i de fleste store matbutikker så oppfattes det som eksklusivt, dessuten komplisert å få til. 

Andebryst skal ikke bli hverdagsmat, men det er veldig enkelt å få vellykket.

De flest oppskrifter oppgir 1 andebryst/person. Erfaringsmessig er det i meste laget. 

Rut svoren med skarp kniv (veldig viktig) og legg andebrystet med fettsiden ned i varm panne. Nå skal fettet smelte og svoren skal bli sprø. Brun også på den andre siden. 




Legges i ildfast form. 





Stekes videre i stekeovn ved 90 grader til kjernetemperatur 56 grader.



Pensle med en blanding av appelsinsaft og honning på slutten av steketiden.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar