Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Hvitløkssnurrer
Lag en vanlig fin rundstykkdeig eller bruk min oppskrift:
25 g margarin
5 dl vann
1 pk gjær
11- 12 dl hvetemel
1 ts salt
1. Smelt margarin og hell i vann. La det bli fingervarmt (37-38 grader) hvis du bruker pressgjær eller ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær.
2. Rør pressgjær i væsken. Tørrgjær blandes med litt av hvetemelet. Ha i salt.
3. Elt inn hvetemelet til en jevn og spenstig deig. (Ca 5 min i maskin)
4. Forheve til dobbel størrelse.
5.Lag fyll: 1stor hvitløk kjøres i matmølle eller med stavmikser
Smelt 50 g margarin og ha hvitløken i. Gi det et oppkok.
La den bli avkjølt, men ikke kald. Da er det lettere å smøre på massen.
6. Kjevle deigen til et rektangel som er ca 40x40 cm.
7. Smør hvitløksmassen jevnt utover.
Rull sammen. Skal deles i 16 skiver. Det er enklest ved å markère midten. Midten av de to halvdelene osv.
8. Skjæres i skiver og legges på stekebrett. Det blir litt trangt med 16 på brettet, men det går.
Sett stekeovnen på 250 grader.
9. Etterheves i ca 15 min. Pensle med vispet egg og strøs med litt malvonsalt.
10. Stekes midt i ovnen i ca 15 min. Avkjøles på rist.
Passer utmerket til kyllingsuppe og fiskesuppe. Bør varmes lett før servering.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar