Til 4 brød trengs:
2 l deigvæske - det kan være vann eller melk eller en blanding
litt fett - 25 g margarin eller 2 ss olje
1 pk tørrgjær
ca 40 dl mel - maksimalt 50 % grovt
Lag en vanlig gjærdeig.
Til en så stor porsjon må man ha en eltemaskin. jeg lar deigen elte 5 minutter.
Dekk bollen med plast og sett til forhev. Deigen kan gjerne heve lenge og kan slås ned i bollen.
Ha deigen ut på benken og elt den lett sammen. Del deigen i 4 emner.
Ta hånda inn under deig, løft opp og brett ned.
Trykk emnet helt flatt. Pass på at det er mel nok på benken
Brett inn 1/3 fra den ene langsiden og klem ned.
Brett inn 173 fra den andre siden og klem ned,
Brett sammen på midten og klem godt sammen.
Brett inn i begge ender.
Legg brødene tett sammen i langpanne og la dem etterheve i minst 30 minutter.
Stekes ved 200 grader i ca 50 minutter
Legg brødene på kakerist og skjær de fra hverandre.
Ser utrolig godt ut! :)
SvarSlett