Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Fiskegrateng


Hjemmelaget fiskegrateng er noe helt annet enn den kjøpte. Man kan bruke fiskerester, koke litt frossen fisk eller bruke fiskeboller.

Nok til 4 personer

1 l vann
1 dl makaroni (blir 3 dl kokt)
½ ts salt
50 g margarin
4 ss hvetemel
5 dl melk
2 egg
250 g kokt fisk
3 ss strøkavring


1 Sett stekeovnen på 200o.
2 Kok makaroni etter anvisning på pakka.
3 Smelt margarin, rør i hvetemel og lag fin jevning.
4 Hell i 2 dl av væska, rør godt og kok opp. Spe med resten av melka litt etter litt.






 
5 del opp den kokte fisken og legg den i et smurt ildfast form. Hell den kokte makaronien over.

6 Avkjøl sausen litt og rør inn eggene.

Egentlig skulle eggehvittene vært stivpisket, da blir fiskegratengen litt luftigere. Jeg synes at dette blir like bra, og mye enklere.







7 Hell sausen i forma. Bland litt.
8 Strø over strøkavring og evnt. litt revet ost.
stekes på nederste rille i 45 minutter

Serveres med kokte poteter og råkost




 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar