Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Eplesyltetøy

2,5 kg ferdig rensa eplebiter
2,5 dl vann
ca 1/2 kg sukker

Ta ut kjernehuset og skrell eplene.
Ta vekk alle flekker og skader. Del eplet i to.
 

  

Til skrellingen kan man bruke en epleskreller. Den sparer tid om man har mye epler. Jeg har fjernet kniven som deler eplet i skiver, fordi jeg vil dele det i biter.

Skjær eplet i biter. Det er lurt at de er ganske like store. Da er de ferdigkokt samtidig. Jeg hadde 2,5 kg ferdig rensa epler. Det ble 3 kg ferdig syltetøy.


Ha eplebitene i en stor kjele sammen med vann og sukker.Det blir ekstra god smak hvis du legger i en 1/2 vaniljestang.Kok opp og la det småkoke til alt er mørt 20-30 min. Jeg rører forsiktig i syltetøyet fordi jeg vil beholde hele eplebiter.

Det er lurt å smake på syltetøyet selv om det alltid vil smake søtere mens det er varmt.

 

Ha syltetøyet i emballasje. Jeg oppbevarer alt syltetøy og saft i fryseren. Det sparer meg for mye arbeid med vask og sterilisering av glass og flasker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar