Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Familiemiddag 30.august 2025

Det var min mor som inviterte, og med barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn blir vi 33 tilbords. Selv om det fortsatt var august, så var det kommet et mer høstlig drag. Jeg valgte derfor å bruke bungunder som farge, og det ble lyng på bordene. 

      



  




Til kakebordet hadde mange tatt med kaker.







Arbeidsplan

Onsdag
  • Innkjøp
  • Legge ribbe til tining
  • Dekke bordet
Torsdag
  • Koke ribbe og legge i kjøleskapet
  • Finne fram serveringsfat
Fredag
  • Kjøpe blomster
  • Skjære ribbe i serveringsbiter og lage glaze
  • ta karbonader fra frys
Lørdag
  • snitte paprika, avokado, salat, mango (legges i plastposer eller bokser)
  • dele poteter
  • vaske tomater
  • dyppe ribbebiter i glaze og legge i langpanne
13.00 - 14.00: steke to brett poteter i hver ovn (varmluft), ha potetene i to langpanner
14.45 - 15.30: steke ribbe under grill og varme karbonader
14.30: Sette opp salatbar
15.00: steke videre på poteter. 
15.00: Gjestene kommer
15.30: Vi går tilbords
 


Innkjøp


11 kg ribbe
1600 g kjøttdeig

9 kg poteter
500 g fersk ingefær
1,5 kg druer
3 mango
1,5 kg cherrytomater
1,5 kg løk
1 vannmelon
1 pk ruccula
1 pk romano mix
3 isbergsalat
6 små avokado
9 spisspaprika
1 pk vårløk
1 potte basilikum

2 fl glutenfri soyasaus
1 boks grønnsaksbuljong
2 pk timian
500 g brunt sukker
1 ketchup
1 fl rapsolje
flytende honning

4 lettrømme
4 salatost
4 pk lettmajones

9 l eplemost
8x1,5 l brus

Servietter
9 lyng

Pris: 182/person








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar