Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Eplegele med geleringspulver

Det tar sin tid å lage gele. Massen skal koke akkurat passe lenge og ved riktig temperatur for at det skal bli stiv gele med god smak. Det går mye raskere med geleringspulver. Jeg synes at TØRSLEFFS gul melatin gir et godt resultat uten å sette smak. Det er mulig at det selges i Norge, men med svensk svigersønn får jeg spesiallevering fra Sverige. 

1 l saft
500 g sukker
1 pose Tørsleffs Gul melatin



Vask eplene. Jeg fjerner kjernehus, blomst, stilk og skadede deler. 
  


Lag saften i en saftkoker, eller ved å koke opp frukten i vann og sile saften gjennom sileduk. 
Vask og skyll glass og lokk godt, og sett dem i en tørr langpanne som settes i kald stekeoven.  Sett ovnen på 125 grader. Når den temperaturen er nådd, la langpanna stå der til glassene skal brukes
   

Kok opp og kok i 1 min. 
Tilsett 1 pose geleringspulver og kok i 2 min. 
Tilsett sukkeret litt og litt under omrøring, og kok i 1 min. 
    

Fjerne skummet med en skje. Fyll geleen på varme glass og skru lokkene hardt på. 


     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar