Det tar sin tid å lage gele. Massen skal koke akkurat passe lenge og ved riktig temperatur for at det skal bli stiv gele med god smak. Det går mye raskere med geleringspulver. Jeg synes at TØRSLEFFS gul melatin gir et godt resultat uten å sette smak. Det er mulig at det selges i Norge, men med svensk svigersønn får jeg spesiallevering fra Sverige.
500 g sukker
1 pose Tørsleffs Gul melatin

Lag saften i en saftkoker, eller ved å koke opp frukten i vann og sile saften gjennom sileduk.

Vask eplene. Jeg fjerner kjernehus, blomst, stilk og skadede deler.
Lag saften i en saftkoker, eller ved å koke opp frukten i vann og sile saften gjennom sileduk.
Vask og skyll glass og lokk godt, og sett dem i en tørr langpanne som settes i kald stekeoven. Sett ovnen på 125 grader. Når den temperaturen er nådd, la langpanna stå der til glassene skal brukes
Kok opp og kok i 1 min.
Tilsett 1 pose geleringspulver og kok i 2 min.
Tilsett sukkeret litt og litt under omrøring, og kok i 1 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar