Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sjokolademousse uten egg

4 porsjoner

1,25 dl helmelk
2,5 dl kremfløte
150 g sjokolade*














Varm melk i en kjele.
Finhakk sjokoladen og ha den i et målebeger. Hell den varme melken over og rør til all sjokoladen er løst opp. 

  
Bland sammen med en stavmikser slik at blandingen blir jevn. Avkjøl. 
Pisk fløte til stiv krem
Hell litt og litt av sjokoladeblandingen i kremen. (Kremen vil skille seg hvis sjokoladeblandingen er for varm.)
 

* Jeg brukt mørk kokesjokolade og tilsatte 2 ss sukker. Neste gang vil jeg bruke melkesjokolade.

Fordel i 4 serveringsglass eller hell i en boks eller bolle, og sett i kjøleskap over natta.
Serveres med litt nøtter eller vaniljeis uten egg (feks Risis)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar