Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Coleslaw



Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr "kjølig kål".

til 4 p hvis eneste salat

300 g hodekål*
200 g gulrot
1 grønt eple
1 dl majones
1 dl creme fraîche
2 ss sitronsaft
salt, pepper, sukker



* Hvis nykål, må kålhodet likevel være så fast som mulig.

Snitt hodekål og riv gurot og eple grovt.

 
Bland sammen majones og creme fraîche. Smak til med salt, pepper og sukker. Det er veldig viktig at sausen smakes til før grønnsakene has oppi.

Bland godt. 

 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar