Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Løk- og rødvinssaus

Republisert, med bedre forklaring og bilder.

Nok til 4


2 hvitløk
3- 4 sjalottløk 
1/2 purre
1/2 dl sukker
1 dl rødvin
litt kraft fra kjøttet

2 ss maisennamel og litt vann



Finhakk løken og skjær hvitløk i skiver.









Freses løken myk i meierismør. Ha i hvitløken og purre og la det surre med. 


Tilsett sukker. Sukkeret skal smelte og bli gyldent
Hell i 1 dl rødvin. Kokes inn. Ha i 3 dl vann og 1 ts buljongpulver (evnt kraft) og kok godt opp.




    

Sil vekk løken.


Rør maisennamel ut i litt vann og tilsett under omrøring.

Tilsett også stekesky fra kjøtt (forutsatt at den ikke er svidd).

Kok opp og smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar