Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Grønnsakspure


Republisert med bedre forklaring og bilder

Nok til 6 som tilbehør. Nok til 4 uten poteter.

1/2 sellerirot
1/2 brokkoli
1 blomkål
1 pastinakk
3/4 dl fløte
litt rosmarin



Skjær pastinakk og sellerirot i biter. Skjær strimler av den tynneste delen av pastinakk til pynt. 

Del blomkål og brokkoli i biter.
Jeg foretrekker å koke grønnsakene i to kjeler. Rotgrønnsakene trenger mye lengre koketid. 

Kokes mørt.














Kjøres i blender.



Ha mosen i en kjele og kok opp. 
Tilsett 3/4 dl fløte. Smak til med salt, pepper og rosmarin.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar