Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Karbonade i butterdeig


Til hver person trenger du:

1 flak butterdeig
1 karbonade (av 100 g kjøttdeig)

1 ss revet gul ost
1 ss finsnittet stekt løk
1 ss stekt sopp i skiver








Legg butterdeigplatene på benken for tine (15-20 min).

Kjevle hver plate til en firkant på 25 x 25 cm .

Legg ost, løk og sopp midt på og legg karbonaden på toppen.




Brett sammen fra spissene.
  
  

Snu forsiktig og legg "pakkene" i ildfast form eller på stekebrett.

Stekes i ca 25 min midt i ovnen.

Serveres med ostegratinerte poteter og en god salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar