Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Hasselbackpoteter

Hassebackpoteter ble første gang servert i 1953 på restaurant Djurgården i Stockholm.

Tar seg godt ut på tallerken og smaker selvsagt godt. Velg melne poteter.

1-2 poteter/person
ca 5 g smør/potet
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell potetene og skjær snitt nesten gjennom.
Dette er enkelt når poteten legges på benken utenfor fjøla.
Legg potetene i en ildfast form eller på stekebrett.

Legg på halvparten av det myke eller halvsmelta smøret.

Strø på salt og pepper.

Stekes i ca 30 minutter midt i ovnen.

Ta forma ut av ovnen og legg på resten av smøret.

Stekes i 15-30 minutter til avhengig av potettypen.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar