1 pk gjær
2 ss fiberhusk
Rør gjær og fiberhusk ut i lunkent vann
1 ts salt
850 g fint glutenfritt mel
1 dl olje eller smeltet melkefri Melange
5 dl vann
Varm 6 dl vann til 37 grader, rør inn tørrgjær og fiberhusk. La det stå i 10 min. Da er det tyknet.
Vei opp 850 g mel og tilsett salt.
Ha mel i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, olje, og 5 dl lunken vann.
Elt til deigen er samlet.
Samle deigen i bollen og strø litt glutenfritt mel over. Dekk med plast. Forhev i 1 time.
Ha deigen på benken
Rull deigen til en pølse som deles i 8 biter. Trill hvert emne rundt, legg på stekebrett og klem de flate.
Sett brettet i kald ovn og sett ovnen på 225 grader. Etterhevingen skjer mens ovnen varmes opp. Brettet sto i ovnen drøyt 40 min. Harmburgerbrødene virker litt rå når jeg tar de ut, men blir nesten ferdig stekt mens de avkjøles.
Jeg kan ikke pensle med egg, men det anbefales. Da vil de se enda mer ut som rundstykker bakt av vanlig mel. Jeg penslet med olje for at sesamfrø skulle feste seg.
Når de er helt avkjølt legges de i plastposer og oppbevares i fryser. Jeg merker alltid posene med glutenfritt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar