Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bærsaus, Coulis

En coulis er en silt bærsaus som ikke er kokt. Det passer til mange desserter.

til 4 p
100 g  bær. Det kan godt være en blanding av flere typer bær. 
75 g melis
Bær med mindre sukkerinnhold vil kreve mer melis









Tin bærene. 


Kjør bær og melis i matmølle til tykk saus. 













Presses gjennom melsikt for å få bort alle stenene. Dette tar tid hvis du skal lage store porsjoner, så det er lurt å gjøre dette dagen før. 
Nå er sausen helt steinfri og jevn. 

Fyll sausen på drikkeflaske i plast med "suttekork." 






Da er det lett å helle/presse riktig mengde saus på hver dessert  uten å søle. Hell sausen på like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar