Dessuten ble den veldig populær blant de yngste gjestene. Det ble også i årets 4 års dag.
Av en porsjon grunndeig uten sukker som jeg normalt lager 14 hamburgerbrød av blir det ca 40 små.
Deigen kjevles ca 1 cm tykk. Stikk ut med et glass 7 cm i diameter. (Jeg bruker et glass fordi det sliter mindre på benken enn en metallutstikker.)
Etterhev på benken i ca 30 min.. Pensle med egg og strø med sesamfrø.
Stekes ved 250 grader midt i ovnen i ca 6 min. De er ganske små så det steker fort.
De vil heve seg ganske mye opp på midten under steking, men de vil bli flate når det kjøles ned.
Oppskrift på burgere finner du her.
Til miniburgere deles deigen i 10. Når jeg lager store porsjoner bruker jeg vekt og beregner ca 42 g/stk.
Legg alum.folie på benken, da er det lett å lage de flate nok. De krymper ganske mye under steking, derfor lager jeg burgerne ca 10 cm i diameter.
Det finnes hamburgerpresser for at de skal bli helt runde i flere størrelser, men jeg har ikke funnet noen som presser de flate nok.
Stekes ca 2 min på hver side i middels varm stekepanne. Legg de over i en langpanne og etterstek i stekeovn i ca 10 min på 200 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar