Dette er nok til 8 p, og det tok nesten 4 timer.
2 kg høyrygg
2 løk
70 g renset ingefær
1 hel hvitløk
1/2 ts pepper
5 stjerneanis
50 g brunt sukker
1 dl glutenfri soyasaus
2 ss tomatpurè
4 dl oksekraft/buljong
1 bunt koriander
olje
Jevning:
5 ss maisennamel og litt vann
Til servering
1 bit fersk ingefær
olje
Sett stekeovnen på 150 grader.
Del kjøttet i store biter.
Hakk løken, riv ingefær og press hvitløken.
Stek kjøttet på middels til sterk varme i litt margarin.
Legg kjøttet over i en jerngryte.
Fres løken til den er blank og myk.
Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese i 5 minutter til. Tilsett mer margarin hvis nødvendig og rør.
Ha i stjerneanis og pepper.
Tilsett soyasaus, sukker og tomatpure og rør godt.
Hell løkblandingen over kjøttet og tilsett kraft slik at den dekker kjøttet.
Gi det et oppkok.
Legg på lokk og sett gryta i stekeovnen.
Sjekk om kjøttet er mørt etter tre timer.
Rens og skjær ingefær i svært tynne strimler.
Varm opp litt olje og fritèr strimlene
De må være helt stekt og sprø.
Ta de opp av olje med en gaffel
Legg kjøttet over i en bolle og
jevn kraften.
Legg kjøttet i sausen.
Godt. no foreslo kokt ris til. Jeg serverte bakte grønnsaker og potetmos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar