Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Rødløksterter


Passer godt som forrett eller som rett på tapasbord/buffet.

Til 6:

2 plater butterdeig
Rødløkskompott av 1 løk
60 g god ost





Lag rødløkskompotten
Legg butterdeigsplatene på benken slik at de tiner.

Del hver butterdeigplate i tre. Det synes jeg er være passe størrelse både på en buffet og som forrett.
Legg butterdeigsbitene på bakepapir på stekebrett.
Lag et snitt med en skarp kniv ca 1,5 cm inn fra kanten, men ikke helt gjennom.
Pensle langs kanten med litt egg.
Fordel rødløkskompotten oppå, ca 2 ss på hver.
Legg på en bit/skive med ost. Jeg brukte Eiker Mutschli fra Eiker gårdsysteri, og det ble en perfekt kombinasjon.
Kan gjøres klare i god tid.
Stekes på 215 grader i 15-20 minutter. Serveres varme eller litt avkjølt. Smaker perfekt sammen med skinkestek eller annen julemat.

Oppskriften fant jeg på  på bloggen: Spis drikk lev

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar