Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pilsmarinert ribbe med saus


400 - 500 g/person hvis dette serveres som eneste rett. 
150-200 g/person hvis dette serveres som en del av en flereretters middag

Tilbehør er bakt sjampinjong, brokkolipure, glaserte poteter og saus.



Skjær av svoren.
Legg ribbestykket inn i en plastpose. Bland sammen 1 liten flaske pils og 2 ss korianderpasta og hell inn i posen. Legg posen på et fat og sett kaldt til neste dag.

Hell marinaden i en kjele og sett i kjøleskapet.







Strø på salt og pepper og legg ribben i en langpanne med fettsiden ned. Sett langpannen i stekeovnen og hell på 5 dl vann. Dekk med aluminiumsfolie.

"Kok" ribben ca 45 min ved 230 grader.


















Hell kraften i en kjele.
Snu ribben og sett den tilbake til stekeovnen. Stek ved 200 grader i ca 1,5 timer.









Ribben kan serveres helt nystekt, men den kan også varmes opp igjen. Det ville blitt penest skiver om ribben skjæres opp før oppvarming, men jeg foretrekker å skjære opp varm. Da synes jeg kjøttet virker saftigere.









Saus: Kok opp kraften fra "kokingen" og tilsett den kalde marinaden. La det fosskoke noen minutter, og småkoke videre til 1/3 mengde. Sil kraften, gjerne gjennom en klut (må selvsagt være helt ren) slik at den blir helt klar.

Tilsett maisennamelsjevning til passe tykk og smak til med sukker, salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør for riktig farge.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar