Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 7.oktober 2015

Å møtes for å lage mat sammen kan bidra til å skape gode relasjoner blant kollegaer. Det å samles over et godt måltid er alltid vellykket, og det å ha laget maten sammen skaper ekstra stemning.

Jeg hadde forberedt pitabrød med kylling da de kom, midt i vanlig lunsjtid. Drikke til maten var to helt ulike eplemoster. Det utrolige er at til tross for at de både ser ulike ut og smaker forskjellig er de presset av samme epletype, Discovery. Eplene har blitt dyrket på to gårder ved Fiskumvannet.  Alle skulle vurdere eplemostene etter utseende, lukt, smak og helhetsinntrykk.

Så var det inndeling i grupper. Den ene gruppa tok seg av borddekkingen og kunne hente bordpynt i kjelleren.

Den andre gruppa startet med matlagingen. Etter 1 time byttet gruppene plass.

Da skulle den ene gruppa planlegge selve bordsetet (bordkort, bordplassering, taler og servering av maten).Til forrett var det jordskokksuppe.


Til hovedrett var det eplemarinert svinefilet, ertepurè, fylt sopp, potet, stekt jordskokk og saus.

Til dessert var det Toscaepler og vaniljeis.


Til maten ble det servert to andre eplemoster:  Gul Gravenstein fra Østerud gård og Rød Astrakan herfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar