Varmrøkt laks er blitt fast inventar når vi inviterer gjester på buffet. Noen skjærer jeg den opp, andre ganger legges den hel på fatet. Varmrøkt laks kan serveres nyrøkt og varm, og den kan varmes opp før servering. Jeg synes at kald varmrøkt laks passer veldig godt til forrett.
Hva er forskjellen på varmrøkt og kaldrøkt laks? Det aller viktigste er røkemetoden. Derfor blir også resultatet helt forskjellig. Varmrøkt laks kan minne om kokt, men har samtidig den tydelig røkte smaken. Varmrøkingen gjør at fisken blir både smaksrik og saftig.
Hva er forskjellen på varmrøkt og kaldrøkt laks? Det aller viktigste er røkemetoden. Derfor blir også resultatet helt forskjellig. Varmrøkt laks kan minne om kokt, men har samtidig den tydelig røkte smaken. Varmrøkingen gjør at fisken blir både smaksrik og saftig.
Jeg har aldri røkt fisk på denne størrelsen, men jeg har sett at det har blitt gjort i en vanlig kullgrill med lokk (spesialflis). Jeg kjøper fisken ferdig røkt. De aller største matbutikkene med egen fiskedisk har vanligvis varmrøkt laks. Jeg bestiller alltid likevel i god tid slik at jeg helt sikker får det jeg skal ha.
Hvis fisken skal skjæres i biter må den være helt kald. Bruk en veldig skarp kniv og "sag" gjennom fisken. Fisken kan gjerne skjæres opp dagen før og legges i plastboks for oppbevaring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar