Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfirmasjonsbuffet april 2015

Fra denne siden av buffeten ses: salatbaren (grønn salat, cherrytomater, papika, gresskarkjerner, basilikumsaus, fransk dressing), dessuten timianpoteter, foccacia og frokostbrødPå den andre siden er det fra venstre: roastbiff, marinert svinenakke, spekekjøtt. potetsalat, eggerøre. ostepai, kokt ørret, varmrøkt laks, kjøttboller i tomatsaus, kyllingklubber i mangochutney


Det er ikke så lett å beregne hvor mye mat som skal lages. På bildene var det beregnet til 30 personer og det var rikelig. Jeg starter alltid med mengden kjøtt og fisk. Jeg tar utgangspunkt i 200 g/person - så denne gangen  utgjorde det 6 kg. Så starter fordelingen. På de fatene jeg bruker så passer det å legge ca 500 g på hvert. Da får jeg denne lista
500 g roastbiff
500 g marinert svinenakke
500 g spekekjøtt (300 g spekeskinke og 200 g fenalår)
1 kg karbonadedeig til kjøttboller
2,4  kg kyllingklubber
2 kg scampi
1 kg varmrøkt laks
1 kg ørret eller laks
300 g bacon i ostepai

Som dere ser blir den totale kjøttmengden nesten 9 kg. Da er jeg sikker på at det ikke ser tomt ut på fatene etter første gangs servering, og restene kan fryses eller brukes opp de nærmeste dagene.

Ellers var mengdene:
1 ostepai i 30 cm form
Eggerøre av 20 egg. Kunne kanskje klart meg med 15, men det varierer hvor mye eggerøre som går.
1 porsjon potetsalat
Timianpoteter av 3 kg poteter
2 foccacia og 20 frokostbrød
Salatbaren:
  • 1 isbergsalat, 1 rossorollo, 1 hjertesalat, 1 pose rucculla, 1/2 pk alfaspirer
  • 900 g cherrytomater
  • 6 paprika
  • salatsaus av 6 dl rømme
  • fransk dressing av 9 ss olje


Før første gang ble det dekket hestesko i spisestua.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar