Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kjøttboller




Helt nøytrale kjøttboller.
500 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
vann til passe
Elt karbonadedeigen med salt. Tilsett pepper, og elt vann til deigen blir passe konsistens til å lage små kjøttboller.
Legg kjøttbollene på aluminiumsfolie på benken.
Varm margarin i en stekepanne (bruk gjerne melkefritt) og stek bollene på god varme. Rull på panna slik at bollene blir stekt hele veien rundt.

Legg kjøttbollene over i en langpanne etter steking. Hvis de ikke skal brukes med en gang må de kjøles ned raskt.
Kan serveres varme eller kalde på tapasbord, eller med fløtesaus til middag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar